Blog recuperare medicala

ultimele noutati despre activitatea noastra...

5 motive pentru care pacientii din Cluj aleg kinetoterapia

Am intrebat mai multi pacienti clujeni care sunt principalele motive pentru care au ales procedurile de kinetoterapie. Daca acum zece ani numarul de cabinete private de recuperare medicala din Cluj era format dintr-o singura cifra, in momentul de fata exista peste 50 de astfel de cabinete. Numarul mare de absolventi pe specialitatile kinetoterapie si fiziokinetoterapie a favorizat de asemenea dezvoltarea serviciilor de recuperare medicala. In momentul de fata, standardul serviciilor de recuperare medicala private din Cluj-Napoca se ridica la standardul celor mai renumite centre de recuperare din Europa. Multitudinea de pacienti straini pe care-i avem constant confirma acest fapt.

Pot incepe un tratament si fara recomandarea medicului?

Alcatuirea planului de tratament bazat pe procedurile de kinetoterapie, fizioterapie si masaj medical intra in atributiile fiziokinetoterapeutului sau ale medicului specialist in recuperare medicala sau balneolog. Inceperea unui tratament de recuperare se poate face atat la recomandarea medicului cat si la recomandarea fiziokinetoterapeutului, in egala masura. Din pacate pacientilor nu li se recomanda un tratament de recuperare medicala de ficare data cand acesta ar fi necesar din cauza dotarilor insuficiente ale spitalelor sau din cauza slabei informari ale medicilor care ar trebui sa consilieze pacientii in ceea ce priveste procesul de reabilitare fizica. Oricum, in ultimul timp aceasta problema este tot mai rar intalnita.

Beneficiile kinetoterapiei de intretinere

Termenul de "kinetoterapie de intretinere" s-a strecurat in utilizarea comuna ca un termen descriptiv a modelelor de prestare a serviciilor oferite de catre kinetoterapeuti, de obicei, in contextul gestionarii problemelor pacientilor. Flangan si Green (2000) au incercat sa ajung la un consens pentru definirea termenului de "kinetoterapie de intretinere" si de a dezvolta o pozitie in ceea ce constituie justificarea acesteia. Ei pleaca de la presupunerea ca tratamentul are loc intr-un moment tarziu, cand deja cursul natural al leziunii suferite poate fi interpretat ca tratament de intretinere.

Programari tratament

0749092447 0744308648

Tratamente domiciliu: 0744308648

Blog recuperare medicala

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!