BlogRecuperarea medicala este un joc de echipa in care daca vrei sa ai rezultate, este necesar sa colaborezi cu ceilalti. Trebuie sa colaborezi atat cu medicul cat si cu fiziokinetoterapeutul. Sunt importante investigatiile medicale, obtinerea unui diagnostic corect, urmarea medicatiei, alcatuirea unui plan de tratament si urmarea acestuia pana la capat. Daca te doare spatele si alegi sa faci singur exercitii luate de pe internet este posibil sa ai unele rezultate insa probabil ca nu vei ajunge acolo unde iti doresti.

Ai nevoie de un diagnostic medical corect

Inainte de a incepe orice tratament de recuperare ai nevoie de un diagnostic medical corect. Faptul ca te doare un genunchi sau un umar nu inseamna ca poti incepe direct un tratament. Cauzele care pot determina acele dureri pot fi multiple iar daca nu stim exact care este afectiunea care sta in spatele durerii, nu putem alcatui un plan de tratament corect. Au fost pacienti care au apelat la centrul nostru pentru recuperare fara a avea un diagnostic medical. Nu au fost dispusi sa apeleze la un medic de specialitate si sa faca investigatiile necesare pentru stabilirea dianosticului. Am fost nevoiti sa-i refuzam, spre dezamagirea lor si a noastra. Fara un diagnostic medical este imposibil sa alcatuiesti un plan de tratament eficient. Mai mult, pot face mai mult rau decat bine. Este ca si cum ai incerca sa construiesti o casa fara a avea un plan. Tot procesul va fi haotic si sunt sanse mari sa se darame peste tine.

Ai nevoie de un plan de tratament corect

Dupa stabilirea diagnosticului medical, persoana cu care vei face echipa este fiziokinetoterapeutul. Acesta analizeaza actele medicale de care dispui, efectueaza masuratorile specifice sii testele neuromusculare necesare. Pe baza acestora alcatuieste planul de tratament individualizat. Sstabileste procedurile de tratament necesare si numarul aproximativ al acestora. Tot el supravegheaza intregul proces de tratament si adapteaza procedurile sau programul de exercitii la etapa in care te afli. Procesul de recuperare este un proces dinamic si flexibil, se adapteaza permanent la necesitatile momentului. De aceea nu functioneaza programele de exercitii efectuate acasa. Procesul de recuperare cuprinde o multime de obiective terapeutice care necesita abordari specifice si exercitii specifice. Iar acestea se schimba in permanenta pe masura ce avansezi.

Ai nevoie de feedback de specialitate permanent

Orice proces de invatare se bazeaza pe feedback. Cu atat mai mult in recuperarea medicala, pentru a progresa, ai nevoie de feedback permanent de la fiziokinetoterapeut. In urma acestui feedback iti vei corecta modul in care efectuezi exercitiile, iti vei monitoriza evolutia si te vei motiva sa mergi mai departe. Vei economisi timp si vei obtine rezultate. Un exercitiu efectuat incorect poate face mai mult rau decat bine, in special atunci cand vorbim despre afectiuni neurologice sau ortopedice. Corectarea din timp a modului in care efectuam aceste exercitii poate face diferenta intre succes si esec.

Speram ca aceste informatii au fost utile pentru tine. Incercam permanent sa descoperim factorii care favorizeaza tratamentele de succes pe care le efectuam la centrul nostru. Iar pe masura ce le descoperim iti oferim si tie aceste informatii in speranta ca te vor ajuta. Un astfel de factor important este colaborarea stransa cu specialistii care te pot ajuta: medicul si fiziokinetoterapeutul.

Speram ca ai gasit informatii utile in articol. Daca vrei sa incepi un program de recuperare la centrul nostru, programeaza-te pentru o sedinta de evaluare terapeutica. Unul dintre colegii nostri te va contacta in cel mai scurt timp pentru a stabili toate detaliile. Multa sanatate iti dorim :)

Programare sedinta evaluare terapeutica


Blog recuperare medicala