Blog

Beneficiile unui program de imbunatatire a posturii pentru copiiCu totii ne inghijim de sanatatea copiilor nostri. Le facem analizele medicale periodice si ii tratam atunci cand sunt bolnavi. Din pacate insa, omitem deseori sa luam masurile preventive pentru a evita aparitia afectiunilor aparatului locomotor. Iar aici ne referim in special la afectiunile cauzate de o postura incorecta: cifoza, lordoza, scolioza. La acestea se pot adauga greutatea in exces, mersul incorect sau lipsa unei dezvoltari armonioase si bine proportionate.

Citește mai departe...

Recuperarea medicala este un joc de echipa in care toti conteazaRecuperarea medicala este un joc de echipa in care daca vrei sa ai rezultate, este necesar sa colaborezi cu ceilalti. Trebuie sa colaborezi atat cu medicul cat si cu fiziokinetoterapeutul. Sunt importante investigatiile medicale, obtinerea unui diagnostic corect, urmarea medicatiei, alcatuirea unui plan de tratament si urmarea acestuia pana la capat. Daca te doare spatele si alegi sa faci singur exercitii luate de pe internet este posibil sa ai unele rezultate insa probabil ca nu vei ajunge acolo unde iti doresti.

Citește mai departe...

Top 3 greseli frecvente ale pacientilor care vor sa se recuperezeVorbim in fiecare zi cu zeci de pacienti care au ales centrul nostru pentru a se trata. Prin prisma experientei noastre ca si fiziokinetoterapeuti am observat de-a lungul timpului unele abordari ale pacientilor pe care le consideram nepotrivite. Am decis sa scriem acest articol pentru a ne exprima punctul de vedere ca si specialisti in speranta ca aceste informatii vor fi de folos. Vei gasi in continuare cele mai frecvente greseli pe care le fac pacientii atunci cand vor sa se recupereze.

Citește mai departe...

Blog recuperare medicala